Nieuws
.
24/1/2023

Een hackathon die vruchten afwerpt

Op 29 november vond de eerste hackathon van AI by example plaats. Bijna 50 deelnemers gingen de strijd aan om een slimme oplossing te bedenken op basis van Artificial Intelligence. Het doel? Voedselverspilling tegengaan door patronen te voorspellen welke fruit minder populair is in fruitmanden.

AI by example is een project georganiseerd door TETRA-VLAIO, PXL en UHasselt. Op 29 november vond de eerste hackathon van AI by example plaats. Studenten van PXL en UHasselt werden 11 uur lang uitgedaagd om met Artificial Intelligence een oplossing te zoeken voor een uitdaging bij Fruit At Work.

 

Een sappige uitdaging

Fruit At Work levert kwalitatieve fruitmanden aan bedrijven. Door een fruitmand op kantoor te zetten worden werknemers gestimuleerd om gezonder te eten. Vaak blijven er nog stukken fruit over. Sommige collega’s eten misschien niet graag ananas, terwijl anderen eerder de peren laten liggen. De voorkeuren per bedrijf zijn nu erg moeilijk in kaart te brengen. Toch is deze info voor Fruit At Work interessant om de fruitmanden nog meer op maat te maken.

 

  • De uitdagingvoor de deelnemers? Bouw een predictief model dat foto’s verwerkt, fruit herkent en patronen ontwart.
  • Het resultaat? Nog beter samengestelde fruitmanden, minder overgebleven fruit dat in de vuilbak belandt én dus minder voedselverspilling.

 

Vruchten geplukt van deze uitvinding?

In totaal dompelden 48 studenten zich onder in de wereld van Artificial Intelligence. Studenten kwamen voor de lessen, tussen de lessen door of zelf erna nog naar de hackathon. Stuk voor stuk bedachten ze mooie AI-oplossingen. Na een dag vol programmeren, testen, aanpassen en lanceren, met tussendoor uiteraard free food & drinks, koos de jury de beste AI-oplossing. Het was een gratis evenement, maar er stond wel wat geld op het spel. Hoewel alle teams goede prestaties leverden, kon er slechts 1 team naar huis gaan met de jackpot van 2.500 euro.

 

Honger naar meer?

Heb jij honger naar een nieuwe uitdaging? Hou onze social media dan in de gaten, want in februari volgt onze tweede hackathon.

De hele case in detail verder lezen? Inclusief alle nodige code? Download dan snel hier onze case.

De hele case in detail verder lezen? Inclusief alle nodige code? Download dan snel hier onze case.

De hele case in detail verder lezen? Inclusief alle nodige code? Download dan snel hier onze case.

Download hier het kaartspel en de AI-dee canvas.

Van theorie naar praktijk

Met artificiële intelligentie neem je data-driven beslissingen. Wil jij je voorraad accurater voorspellen, inkoopgedrag efficiënter sturen of HR-processen optimaliseren? AI geeft jouw bedrijf op elk vlak een duw in de rug. Ontdek ons aanbod aan toepassingen die je razendsnel van theorie naar praktijk loodsen.

OPLOSSINGEN